Medalja si bakside

Vi seier at Norge fekk 8 gullmedaljar i VM . Fekk eg gullmedalje også? Dei fleste medaljane gjekk til Trøndelag meiner eg å hugse.

No var det ikkje sjølve medaljefangsten eg tenkte på, men det som kunne vere negativt med heile VM. Eg tenkjer  i det høvet på  uhemma festing og alkoholbruk langs løypene i Holmenkollen. Nordmenn fornektar seg ikkje anten det er i eige land eller i utlandet. Det gjeld å hive innpå mest mogleg og bli skikkeleg rusa. Det er fest! Sjølv meiner eg at fyll ikkje er synonymt med fest. Eg kjenner mange tyskerar sidan eg har drive med utleige  i snart 25 år. Nordmenn vert lagde merke til når dei får tak i alkohol. Tyskerane har gjerne med seg rikeleg med drikkevarer når dei kjem til gards, men eg har aldri merka at dei har vore synleg rusa.

Personleg meiner eg at alkohol og idrett ikkje høyrer saman. Diverre er idealet om varsam bruk av alkohol mellom idrettsungdom lite i hevd i dag. Når det er snakk om festing etter eit idrettsarrangement, eller feiring av ein siger, er det nok slik at det er det same som drikking.

 

1 kommentar

  1. Jeg er ikke avholdsmann, men kan ikke fordra fyll. For mange år siden var jeg på Fröliche Weinberg i Hanover. Det var under årets vinfest, og det var munter stemning. Man kunne f.eks by opp de «bunadkledde» servitrisene til dans, og da satte de ifra seg brettet med glass og sparket av seg treskoene. Da festen var slutt ut på natten, kunne jeg ikke se en eneste som virket full. Jeg og mitt følge var de siste som gikk, og jeg la merke til en mann som lå over et bord og sov. En servitør ristet ham flere ganger, og da han endelig reagerte, så han opp med blodskutte øyne og snøvlet: – faen i hælvete.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.