Gamle dagar

Er det lenge sidan gamle dagar? Umogleg å svare på. Kva som har vorte gamle dagar er vanskeleg å avgrense.  Det kjem også an på alderen på den som svarar. Kan vi seie at det som var før mi tid var  gamle dagar?

Eg har gjort meg opp ei meining. Gamle dagar var i naturalhushaldet si tid. Då åt ein graut kvar dag og hadde festmat i høgtidene og ikkje elles. Det var før bilen og flyet. Det var definitivt før første verdenskrig. Det var også lite aviser i gamle dagar og dei som var, hadde ikkje illustrasjonar.

Livet var enklare i gamle dagar. Fjernsyn, radio, telefon, datamaskiner, internett fanst ikkje. Viss alt dette ein dag ikkje verkar, då veit vi litt om korleis dei hadde det i gamle dagar.

I gamle dagar var det altså naturalhushald. Folk levde av det jorda, skogen, fjellet og sjøen gav. Då budde også dei fleste her i landet på bygda.  Eg har av og til tenkt på kva som ville skje viss vi måtte tilbake til gamle dagar, av ein eller annan grunn. Då kjem eg på berre eitt ord: Katastrofe.

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *