Advent

29. november

I dag er det 1. søndag i advent, Adventus Domini- Herrens kome. Dagen vert feira med lystenning. Vi tenner det første lyset i adventstaken og syng ein adventsalme.

Sjølv om det er koronatid så var det lysmesse i kyrkja her på Fyrde. Det vart ein litt underleg start. Vi kom til kyrkja 5 minutt før kl  16.00 og då var det full piping. Det vart jobba i over 15 minutt før ein greidde å få stansa alarmen og gudstenesta kunne begynne. Dagens prest var vikar, og situasjonen var litt utfordrande for han hadde ikkje fått gått gjennom prosedyrer med dagens medhjelparar, skriftlesarar og lystennar som var ein ung gut. Rolf prest er ein garva Herrens tenar så han fendra alle utfordringar  godt og heldt ei fin preike om den sentrale bodskapen om lyset som skin inn i vårt mørke, lyset som gjev von i ei mørk verd, alt ut frå profetiar og realiteten i Herrens kome.

Etter gudstenesta var det brått mange fleire samla på parkeringsplassen utanfor kyrkja. Dei skulle vere med når julegrana skulle tennast. Hornmusikken spela til nokre kjende julesongar, men det var ikkje mange som song. No var det også kome lys i Betlehemsstjerna på Åsekamben.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.