Når nettene blir lange

27. november

Det er rart at ikkje nokon har protestert mot muse- og rotteromantikken vi vert presentert for i Musevisa. Musa er uønska innandørs. Visst veit eg at nokon har mus og rotter som kjæledyr, og det må dei få lov til å ha.

Mus, rotter og anna avåt prøver vi alt vi kan å halde vekk frå dørstokkar og vegger. Får dei sjansen så finn dei vegen inn i veggene frå kjellar til loft. Vi har hatt kampen mot utyet denne hausten også. No ser det ut til at vi har funne alle smutthol, men sikker kan ein ikkje vere.

Eg er veldig glad i småfuglar, men eg veit at mange stader kan ikkje folk  mate småfuglane på grunn av desse utekke krypa. I dag fann eg ei mus i botnen av den boksa eg har solsikkefrøa. For å unngå eit lite drama, sleppte eg musa fri. Deretter vart lageret sikra.

Vi er framleis i pandemien og vi er redde for å bli smitta av coronaviruset. Men det finst andre farar. Musepest er noko vi skal vere merksame på, og difor skal vi ikkje koste der musa har vore, men berre turke vekk med ein klut der vi har mistanke om at musa har lagt igjen noko. Så kom meldinga i dag om at det er registrert fugleinfluensa i Rogaland. Vonar ikkje styggedomen spreier seg.

I dag har eg sett opp eit utejuletre som i kveld lyser opp ute.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.