Status

6.des. 2. søndag i advent

I dag er det «Forventningens adventsøndag». Sidan eg er nynorskbrukar er eg ikkje heilt nøgd med formuleringa, men eg forstår kva ordet forventning inneber, det er eit sterkt ynskje, ei von, om ei god framtid, mykje betre enn slik det er, lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt. Ynskjemålet gjeld alle livsområde.

Profeten Jesaja skriv:»Sjå eg skaper ein ny himmel og ei ny jord. Ingen skal minnast dei første ting, ingen skal tenkja på dei. Gled og fryd dykk til evig tid over det som eg skaper! For sjå, eg skaper Jerusalem om til fryd og folket der til glede.» Slik står det å lese i Jesajaboka, kap. 65, v. 17-18.

I dag tok vi turen til Hornindal kyrkje der vi fekk ein god og grundig gjennomgang av profetiar og dagens evangelietekst med overskrifta:» Når Menneskesonen kjem». Han som kom ein dag for to tusen år sidan skal kome att brått, heilt uventa. Forkynnaren la vekt på at dette ikkje skal fylle oss med redsle. Tvert imot!

I dag er det også Nilsmesse, til minne om St. Nikolaus som gav borna gåver. Dagens julenisse er nok ikkje synonym med denne historiske personen, biskop i Myra Lilleasia på 400 talet.

Som kjent er det ingen fullgod dag utan litt fysisk trening, og det gjeld både helg og yrke. Det var heilt naturleg at vi la det som vart dagens labbing til Hornindal, rundtur gjennom nærliggande grender ved Grodås. Opphaldet i bygda vart avslutta med kvar sin burger på restauranten Milano pizza og grill.

 

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *