Kostmusa

5. des.

Kostmusa er komen ned frå loftet. Det er eitt av teikna på at det er jul i kjømda. Ho har stilt seg opp i gangen ved glasdøra. Kostmusa har nokre viktige oppgåver. Er det nokon som har gløymt å ta av seg skorne, eller har slengt frå seg kleda på golvet før dei går inn? Dette gjeld særleg born. Dei har det ofte travelt med å kome inn når dei har vore ute og leika.

Kostmusa er ikkje i slekt med dei mysene som har lurt seg opp på loftet. Ho er av eit anna slag, ho er rett og slett heimelaga, ja nett som sirupsnippar og smultringar. Ho er laga for å vere ein trivselsperson. Sidan ho både er kost og mus, er ho også oppteken av reinhaldet i heimen. Når ingen ser det kan ho finne på å koste saman rusk og rask. Møter du på ein ruskedunge inne i jula, så er det kostmusa som har vore på ferde.

 

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *