Mykje ver- vått både ute og inne

21. november

Det kan vere plass til mykje ver i løpet av ei veke. Sist onsdag kom snøen og på få timar datt det ned så mykje at eg måtte ta ut fresaren. Eg brukar gjerne vente til neste dag når det set inn med snøving om kvelden, men eg skjøna fort at det ville bli vanskar med å kome seg på vegen om eg venta for lenge. Då snøplogen for forbi skjøna eg at det var alvor.  Etter to dagar sette det inn med regn og vind så då er det vel denne snøen snart eit minne.

Ferdig med bakteppet. I dag har det vore vasking av kjøkenet. Det er forresten tredje dag med reingjering av romet der vi kokar mat. Sidan eg er den lengste i husstanden,  måtte eg ta taket. Dei som kjenner meg, veit det er mykje anna eg likar betre enn vasking. Eg må innrøme slik i ettertid at arbeidet var heilt naudsynt. I kveld er eg glad at det er sundag i morgon. Då brukar vi aldri å vaske. Unnataket er skitnesøndag – siste sundagen før jul. Det er mangt som må vaskast, ikkje berre «kjøkjet». Så kva vert det neste.

Det vart plass til ei  tur på «buda»- ein heilt turvande tur sidan det mangla basisvarer. Til ein skikkeleg sundagsmiddag må ein ha poteter. La merke til at dei hadde pynta fint med lys i sentrum og juletre på kvar side av inngangsdøra. Julestemning allereie!

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *