Utdatert ?

Kan musikk vere utdatert? Kan eg sjølv  vere utdatert? Det har etterkvart gått opp for meg at mange av dei artistane eg har kosa meg med å lytte til, ikkje lenger lever. Her kjem stendig til nye namn, nye artistar og mange av dei er flinke. Kva er det så som får meg til å leite fram musikk som eg har lika i meir enn 50 år. Det er det eg vil lytte til.

Treng musikk vere utdatert når artisten som framførte musikken, ikkje lenger lever? Det viktigaste må vel vere at denne artisten si røyst og instrumentalprestasjonar  framleis kan lyde i rommet og gje ei oppleving. Sjølv om Hank Snow er død for fleire år sidan, kan eg lytte til den særmerkte røysta hans og det eminente gitarspelet. Det er ingen som let vere å lytte til Mozart sjølv om han er død for fleire hundre år sidan. God musikk vert aldri utdatert. Gode artistar vert heller aldri utdaterte så lenge nokon lyttar til det dei ein gong delte og fekk festa til band eller plater.

Eg kan vel vere utdatert – for nokon, men nokon vil vel hugse meg og kanskje til og med lese noko eg har skrive- og kanskje undrast?

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *