Sidan sist

Det vart litt ferie frå bloggskriving. Av og til må ein ut og «lufte vitet.» Det vart lufta med tur til Oslo og tre dagar der. Der var det snølaust og «vårleg». Hovudføremålet med reisa var «utpakking «av julegåva frå born og svigerborn.

Det var kjekt med attersynet av «Sound of Music». Første gongen var det filmen og Julie Andrews m.fl. Bjørg og eg var forlova og skulle ha vår første tur til hovudstaden. Må ha vore i 1965. Eg har framleis LP-en med musikken. Barn og ungdom i dag har nok ikkje noko forhold til «låtane».

Det var gildt å høyre «Edelweiss» att, no i teaterversjonen på Folketeateret. I høve til filmen vert det teikna eit alvorlegare bakteppe enn i filmen.  Det er rett før utbrotet av 2. verdskrigen. Nazistane innlemmar Austerike i det som skulle bli det stortyske riket. Vi fekk med oss alle dei kjende melodiane, og musikken og sceneprestasjonane var framifrå. Eg vart særleg imponert over prestasjonane til ho som spelte abbedissa spelt av Solveig Kringlebotten.

Heimturen med nattbussen vart noko annleis enn planlagt. Strynefjellet var stengt på grunn av snøras, så det vart busstur via Åndalsnes og Romsdalen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *