Holocaust

I dag er det den internasjonale minnedagen for holocaust, masseutryddinga av jødar sett i verk av nazistane før og under 2. verdskrigen. For nokre dagar sidan skreiv eg om Tara Westover. Ho hadde ikkje høyrt om holocaust før ho kom på skule som 17 åring. Det er viktig at vi ikkje gløymer det fælslege som hende, ikkje minst fordi antisemittismen  framleis lever. Det kanskje farlegaste er likesæla.

Dagens ord er frå Salme 25, 1-6

Herre, eg lyfter mi sjel til deg.

Min Gud, til deg set eg mi lit.

Lat meg ikkje bli til skamme.

lat ikkje fienden

fryda seg over meg!

For ingen som set si von til deg,

skal bli til skamme,

til skamme blir dei trulause,

med sine tomme hender.

Herre, lat meg kjenna

dine vegar.

Lær meg dine stigar!

lat meg få vandra

i di sanning,

lær meg, for du er Gud,

min frelsar!

Til deg set eg mi von.

Herre, kom i hug

di miskunn og din kjærleik

som er frå evig tid.

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *