Tenner

Eg trur at dei fleste er opptekne av sine og andre sine tenner. Tennene kan vere eit tydeleg ytre karaktertrekk ved ein person. Av ulike årsaker har tennene plaga meg heilt frå eg var 7 år og hadde mitt første møte med den såkalla tannhelsetenesta. Den dagen var det ein massakre på tanngarden min. Etter at tannlegen hadde rive ut dei sju rotne tannstubbane, måtte eg kvile på ein divan.

Sidan hugsar eg ikkje meir om tenner før eg byrja å få hol i dei endelege tennene. I utgangspunktet var dei fine, men det vart inga perlerad. Etter kvart vart det mange og store fyllingar med amalgam. Det var inga sjølvsagd sak at eg skulle til tannlege etter at skulehelsetenesta ikkje lenger var tilgjengeleg. Eg måtte då finansiere stellet av eige tannsett. Det hadde vore artig å vite kor mange timar eg har site i ein tannlegestol og kor mykje pengar som har gått med. Det har også til tider vore minimalt med anestesi. No er det ikkje lenger noka kvide å gå til tannlegen.

I dag skal eg avstad å få ny krone på ei tann. Det ser eg fram til.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.