Den brennande tornebuska

I dag er det 1. pinsedag, den kristne kyrkja sin fødselsdag. Vi minnest det som hende då Anden vart utrend, om den veldige duren som av ein storm, eldtungene som sette seg på kvar av dei som var i rommet.

I natt, eller kanskje det var grytidleg morgon, låg eg vaken, og då kom eg på ei anna hending i Bibelen. Moses gjette småfeet til svigerfaren  då det skjedde  noko merkeleg: Ei tornebuske som brann og ikkje brann opp. Så tala ein engel ut av tornebuska.

Det er noko som liknar her. Eg ser det som manifestasjonar av Anden. Du kan sjølv lese kva som hende med Moses vidare. Apostlane tala i framande språk for alle som vart vitne til hendinga. Det førte til at 3000 tok i mot Jesus og vart døypte denne dagen.

Anden gjer sitt verk også i dag. Utan Anden er det ikkje ei kristen kyrkje.

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *