Matauk

Vi bur midt i matfatet. Finn du ikkje på middag ein dag så er det berre å gå ut og meske seg med engkarse. Visste ikkje at planta var etande og slett ikkje at ho smakar godt. Til no har eg trudd at surgras var det einaste ein kunne beite på. Jau, sjølvsagt veit eg at brennesle er ei delikatesse i salaten, men eg er ikkje fortruleg med den planta. Skvallerkål skal også vere godt seiest det. Kvifor heiter det skvallerkål, forresten.

Viss folk trur at det er hungersnaud på Sunndalsfolla, så er det «fake news». Derimot er det heilt sant at eg var ute og beita litt på den halvveges fiolette bøen sjølv om eg nett har ete både karbonade og boknasild.

God syttande mai!

Annonser

Én kommentar til «Matauk»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *