Gauken er her

Først nokre ko-ko i sør, så i vest. Viss det har noko å seie. Han er i alle fall komen til bygda igjen og er gjerne i ferd med å leite etter reir å legge egg i. Eg let meg ikkje hisse opp over dei som meiner at gauken er umoralsk som let mindre fuglar ta strevet med å ruge ut avkomet hans.
Gaukegalet er eit sikkert vårteikn, det høyrer bygda til. Det er vår gauk som gjel våren og sommaren inn. I dag lurer eg på om det finst gaukar i Oslo. Kan ein høyre ko-ko på Karl Johan, i Slottsparken eller Sofienbergparken?
I dag er eg glad for at eg høyrer lyden av gauk. Du veit at småfuglane si kvitring høyrer ein mindre av når ein kjem opp i åra.
Vi har hatt nokre makelause vårdagar no med varme, sprettande lauv og groande gras. Ko-ko, ko-ko!

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *