Markmus

Det hadde gjort seg med eit illustrasjonsfoto av ei markmus, men å ha kameraet klart når det dukkar opp eit individ, er ikkje enkelt. Dessutan er ho ganske rask når ho pilar over plenen eller langs husveggen. Sist haust måtte eg seje opp musfelle på loftet sidan det var tydeleg det var mus som romsterte i vegg og tak. Det blei fangst, nesten dagleg og det var to typer mus. Det var den vanlege skogmusa med lang hale, grå på ryggen og lys under. Den andre sorten hadde kort hale og meir brunleg på ryggen.
Eg har lurt på om det kunne vere vånd som har herja på plenen og på markane elles, men eg har sett mange eksemplar, og dei er for små til å vere vånd eller jordrotter. Det har vore lite snø i vinter og markmusa har laga gangar i grastorva og her og der runde hol i marka.
Vi har ein gyvel som er gråsvart og ser heilt død ut og i dag såg eg at markmusa har gnege av borken nedst på planta.
Har sett opp musfelle ute. men det har ikkje ført til fangst. Plenslåtten er i gang og det ser ut til at dei grå partia litt etter litt vert reparerte. Elles har eg gjort tiltak der eg har hatt mistanke om kvar musa kan finne hol for å kome seg inn i huset.

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *