Sirupsnippar

Eg likar kommunevåpenet til nabokommunen. Sirupsnippar er den beste julekaka eg veit. Ja,  Ørsta har tre sirupsnippar i kommunevåpenet. Dei meiner sjølve at det er trefjelltoppar som speglar seg i fjorden, men det er altså sirupsnippar!

Det har vore slik sidan barndomen.  Mora laga alltid ein diger porsjon med sirupsnippar,  med mandel i midten. Ho laga så mykje at vi åt av dei til langt ut i januar. andre julekaker kunne vare til påske, men ikkje sirupsnippane.

Her i huset lagar vi sjølvsagt sirupsnippar,  elles vert det så som så med julestemninga. Dei er i boks no, dei og havrekjeksa. Havrekjeks er ein god nr. 2 og er ei høveleg motvekt til dei søte kakene i jula. Havrekjeks med brunost er snadder.

Far i huset skal lage krumkaker. Så sant gubben er frisk og oppgåande, så er han krumkakemeister.

Sju sortar seier du? Så langt har eg nemnt tre så dei andre sortane er meir etter loddtrekningsprinsippet. Då trekkjer vi blant dei det er konsensus om. Det kan bli det vi har kalla negertoppar, eller kanskje sprut. Det vert definitivt ikkje smultringar, dei kjøper vi heller.

Så har fembarnsmora i Oslo lova å ta med seg julemannar dersom ikkje tvillingane et opp deiga. Pepparkaker? Kanskje tobarnsmora tek med seg litt av pepparkakehuset som svigersonen i Bergen skal vere arkitekt for.

Då er kakejula redda i år og.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.