Tran

Eg drikk tran kvar dag. Det gjer eg ikkje først og fremst fordi eg er redd for ei forkjøling, men fordi det er noko som heiter vitaminar. Gjennom tran får ein i seg A, D og E vitamin. Sanasol høyrer også med for då er C- vitamintilskotet på plass også. Gløymde visst at Omega 3 også vart med i lag med trana.

Då eg gjekk på lærarskulen ein gong på 60-talet, drakk eg også tran. Då stod flaska oppe i eit skap. Tok ein slurk før eg gjekk ut om morgonen. Det var det sterkaste eg drakk!

Går vi endå lengre tilbake i tida, eit decennium heiter det visst, fekk eg i lag med dei andre på skulen tran kvar morgon. Det var eit artig rituale når eg ser attende på det no. Lærarinna, fru Walle, var ei myndig dame, aktiv i saniteten og visste kor viktige vitaminane var.

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *