Musefella

Er det nokon som likar å ha mus i veggen? Finst der eit lite hol ein plass, kjem musa seg inn i huset. Når kulda set inn, prøver også dei små gnagarane å finne husly og mat. Det er mange historier om mus som kjem inn i hus. Eg hugsar fleire episodar, men i dag gjeld berre den dagsaktuelle.

Her ein morgon såg eg ei mus på fuglebrettet ut for glaset. Oi, kvar kjem du frå tenkte eg. Jau, ho kom frå veggen og ut på brettet. -Du må leite opp musefella, sa kona mi. Ja, men kvar er den, tenkte eg, og det vart med tanken. I går var eg innom det byggefirmaet eg brukar, og der var det ein heil stabel med øskjer med to feller inn i kvar. Nymotens feller med ei lita åte inni, enkle å spenne opp med liten fare for smekk over fingrane. Ho gjekk i fella, musa. Vert inga julefeiring på henne.

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *